Position: Associate

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Met55 winkels in Vlaanderen, een webshopen een hoofdkantoor in Sint-Niklaasspeelt e5(www.e5.be) een hoofdrol in de Belgische moderetail. e5 staat voor stijlvolle, betaalbare mode die iedereen laat stralen, ongeacht leeftijd, figuur of stijl.

Begin 2021 kwam de organisatie in handen van een familiale groep die de ambitie heeft om het iconische e5 nog sterker op de Belgische kaart te zetten. Er kwam een duidelijk strategisch planwaarvan de resultaten vandaag al zichtbaar zijn.

Om de ambitieuze groeidoelstellingen te faciliteren, gaat e5 op zoek naar een Business Analyst Buying die aan de hand van zijn/haar affiniteit met mode, visual merchandising en analytische bril een sterke impact heeft op het product management en category management van e5.

Jouw functie

Als Business Analyst Buying ben je een spilfiguur binnen de organisatie. Op basis van de richtlijnen en de commerciële strategie maak jij een collectieplan op. Dit betekent dat je aan de basis ligt vanwelke collecties en welke merken in welke volumes verkocht worden in de e5 winkels(deels product management en category management). Dit doe je in nauw overleg en in samenwerking met de BU Manager Dames, de BU Manager Heren en met het styling- en aankoopteam.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je duikt in de verkoopresultaten en de budgetten en koppelt je bevindingen terug aan je stakeholders.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het bepalen van het interne en externe aanbodplan van e5. Je gaat na hoeveel aangekocht moet worden bij de verschillende partners om zo tegemoet te komen aan de commerciële doelstellingen.
 • Je overziet de strategische KPI’s, bewaakt deze continu en stuurt bij waar nodig.
 • Je werkt nauw samenmet de Business Analyst Sales om best practices en inzichten te delen, vanuit jullie eigen insteek. Zo bouwen jullie samen mee aan een op feiten gebaseerde groeistrategie.

Jouw profiel

 • Je beschikt minstens over een bachelor diploma en kan reeds enkele jaren relevante ervaring voorleggen, idealiter binnen een fashion omgeving, retail of FMCG.
 • Je bent in staat veel gegevens en informatie te capteren en houdt hierbij steeds het hoofd koel. Je kan het overzicht bewaren en staat analytisch sterk om hier cijfermatige en logische inzichten uit te genereren.
 • Je hebt affiniteit voor mode en bent gepassioneerd door consumentengedrag.
 • Je staat sterk in je schoenen en staat achter je standpunten en bevindingen. Je kan deze dan ook verantwoorden en verdedigen bij de verschillende stakeholders en je beschikt over vlotte communicatieve vaardigheden.

Aanbod

 • De kans om mee te bouwen aan een boeiend en dynamisch verhaal, waar groei en ondernemerschap centraal staan.
 • Alle ruimte voor inbreng en creativiteit. Je kan zichtbare meerwaarde brengen.
 • Bij e5 heerst een aangename en ongedwongen werksfeer waar iedereen zichzelf mag zijn. Hier krijg je de kans om je talenten te ontplooien, binnen een frisse en weinig hiërarchische bedrijfscultuur.
 • Een aantrekkelijk salaris met extralegale voordelen en een interessante vakantieregeling.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 03-10-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...