Change Manager

Colruyt Group

View: 126

Update day: 07-11-2023

Location: Halle Flemish Brabant

Category: Human Resources

Industry: Retail

Position: Associate

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Vacatureomschrijving

Colruyt Group hecht veel waarde aan het welzijn van zijn medewerkers, ook tijdens verandering. Als change management expert maak je deel uit van een kernteam dat een belangrijk veranderinitiatief implementeert.

Het Colruyt Group-verhaal is er een van veel veranderingen. Veranderingen met impact over de hele groep worden ondersteund en opgevolgd vanuit een programma, dat wordt aangestuurd door een kernteam. Een verandering wordt gestructureerd en planmatig aangepakt door jou en je collega’s, ieder vanuit zijn of haar expertise (IT en Business Enterprise Architectuur, programmamanagement, de business zelf ...).

Vanuit jouw rol als Change manager ben je eindverantwoordelijk voor de menselijke aspecten van de verandering en dus de uitwerking, afstemming en uitvoering van een veranderplan.

Om deze verantwoordelijkheid in te vullen, combineer je je expertise in change management met de methodieken die hierrond intern al bestaan. Je ondersteunt de 3 verschillende fases van de begeleiding van de verandering:
 • Voorbereiden: aan de hand van analyses vorm je een duidelijk beeld van de veranderingen en hun impact op medewerkers, teams en de organisatie. Dat zet je door naar je team en betrokken partijen zodat er een gedeeld bewustzijn ontstaat rond de aspecten van change management. Daarnaast bepaal je een veranderstrategie en bereid je de betrokken partijen waar nodig en mogelijk voor op hun rol tijdens de implementatie van de veranderingen. Hierbij heb je speciale aandacht voor de ontwikkeling van sponsorship binnen de bestaande organisatie (wie is het gezicht van de verandering en draagt dit overtuigend uit?).
 • Begeleiden: het uittekenen, uitvoeren, opvolgen en bijsturen van een veranderplan en de interventies (communicatie, co-creatie, training & coaching …), zodat de veranderingen op een effectieve en efficiënte manier worden bereikt.
 • Verankeren: in de eindfase ondersteun je de verankering/integratie van de veranderingen in de dagelijkse werking van de organisatie, zodat de doelstellingen met blijvend resultaat gerealiseerd worden.

In lijn met de missie van Colruyt Group, heb je bij dit alles oog voor de ontwikkeling van medewerkers en teams. Naast training en coaching ter ondersteuning van specifieke veranderingen, focus je ook op teamontwikkeling binnen de programma- en projectwerking. Je voorziet ondersteuning bij de opstart en ontwikkeling van teams. Je schept ook een lerend klimaat, waarin mensen open kunnen communiceren, zich veilig voelen, en kunnen leren van elkaars successen en mislukkingen.

Je werkt voornamelijk in Halle, dicht bij je partners. Je kan 1 dag per week vanuit een van onze regionale kantoren werken (Deinze, Haasrode, Haaltert, Mechelen, Merelbeke …).

Profiel
 • Kennis en ervaring - Je hebt een masteropleiding, maar vooral een voorliefde voor en bewezen ervaring (5 jaar) in de structurele begeleiding van grote veranderinitiatieven (change management). Een opleiding of certificatie in change management methodologie is een voordeel (zoals Prosci ADKAR).
 • Projectmatig werken – Je functioneert binnen een projectmatige en gestructureerde werking. Je werkt goed samen, maar kan ook zelfstandig aan de slag om jouw bijdrage aan de werking te leveren.
 • Passie – Werken met mensen, teams en hun potentieel is je passie. Je ziet discussies en confrontaties als een opportuniteit om de inhoud en/of de werking een stap verder te brengen.
 • Wendbaar en actiegericht – Je bent ondernemend, werkt resultaat- en oplossingsgericht en neemt geen afwachtende houding aan. Een complexe en veranderende context werkt voor jou niet verlammend, maar maakt de verkenner en netwerker in je wakker.
 • Samenwerken – Je houdt van werken in een team dat samen verantwoordelijk is voor een uitdagend resultaat in een complexe context. Je voelt je comfortabel met het uitgedaagd worden rond jouw bijdrage, en het geven en krijgen van feedback.
 • Taalvaardigheid – Je beheerst het Nederlands, Frans en Engels zeer goed, zodat je met al je collega’s vlot kan communiceren.

Wij bieden
 • Verantwoordelijkheid en variatie – Je hebt een boeiende job met veel verantwoordelijkheid en de daarbij horende uitdaging, afwisseling en impact.
 • Een toffe bende – Je zit in een dynamische en ondersteunende community van andere change managers (die gelijkaardige rol vervullen op andere veranderinitiatieven).
 • Stimulerende omgeving – Je belandt in een stimulerende werkomgeving in een no-nonsense bedrijfscultuur.
 • Echte doorgroeimogelijkheden – Je krijgt kansen om jezelf te ontplooien en kan kiezen uit een breed aanbod aan opleidingen.
 • Extralegale voordelen – Je krijgt een aantrekkelijk loonpakket met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een bedrijfswagen en winstdeelname.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 22-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...