Position: Associate

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Bij Alken Maes, onderdeel van wereldspeler HEINEKEN, zijn we voortdurend op zoek naar talent om met onze sterke merken zoals Cristal, Grimbergen, Maes, Mort Subite, Affligem en Desperados straffe resultaten neer te zetten. Ben jij op zoek naar een job met impact? Eentje waarbij je vanuit de kern bij kan bijdragen om onze ambitieuze agenda zowel intern als extern sterk neer te zetten? Zegt werken met een bende gedreven, pragmatische, gepassioneerde en plezierige merkenb(r)ouwers je iets?

Do you want to brew a better world with us?Lees dan even verder, want wij zoeken een Communication & Sustainability Manager.

Wat doet een Communication & Sustainability Manager zoal bij Alken Maes?

Als lid van het Corporate Affairs team (rapporterend aan de Corporate Affairs Director), ben jij het centrale aanspreekpunt en uithangbord voor alles wat interne communicatie betreft. Je zorgt ervoor dat projecten intern gaan leven en dat onze collega’s op de hoogte zijn van wat er speelt binnen de organisatie. Je proeft in deze rol ook wat van externe communicatie door het intern en extern op de kaart zetten van onze duurzaamheidsagenda ‘Brewing a Better World’.

Je bent gebaseerd in ons hoofdkantoor in Mechelen, maar trekt er regelmatig op uit om de collega’s in onze brouwerijen en mouterij op te zoeken.

Jij bent in je element wanneer je dit doet

Interne communicatie

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van het interne communicatieplan en voor de praktische uitvoering ervan.
 • Je beheert alle kanalen die worden ingezet om met de Alken Maes collega’s te communiceren. Zo sta je bijvoorbeeld in voor onze nieuwsbrieven en het intranet. Hierbij kan je rekenen op hulp van onze Content Creator.
 • Je werkt mee aan het opzetten van interne communicatie-initiatieven en acties en de praktische opvolging daarvan.

Sustainability

 • Je werkt mee aantrekkelijke content uit om onze duurzaamheidsagenda ‘Brewing a Better World’ en alle initiatieven hierrond in de kijker te zetten, zowel intern als extern.
 • Voor bepaalde thema’s ben je back-up voor de Corporate Affairs Manager die instaat voor de mediarelaties en woordvoering.

Een blik in de spiegel vertelt je

 • Je beschikt bij voorkeur over een masterdiploma.
 • Je hebt reeds een aantal jaren ervaring in communicatie en je hebt interesse in de FMCG-sector.
 • Je hebt een zeer vlotte pen, beschikt over de nodige creativiteit en bent vlot tweetalig (NL-FR) met goede kennis van het Engels.
 • Je denkt op strategisch niveau mee en tegelijk pak je de zaken hands-on aan. Project management is je ding.
 • Je werkt autonoom, hebt een getraind oog voor detail en kan om met stress en strakke timings.
 • Je herkent jezelf in de waarden die Alken Maes belangrijk vindt: een echte challengerspirit, ondernemerschap en collegialiteit, proactiviteit, ...
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...