Loading ...

Job content

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar richten de blik op de wereld. UHasselt, dat zijn zeven faculteiten, twee schools en zes onderzoeksinstituten op twee campussen. Met meer dan 6000 studenten en 1400 onderzoekers en medewerkers engageren wij ons elke dag in en voor de samenleving. We worden daarbij gedreven door innovatie, betrokkenheid, integriteit, ondernemingszin en ruimdenkendheid.

UHasselt staat open voor en biedt kansen aan alle talenten, ongeacht gender, etnische afkomst, nationaliteit, functiebeperking of leeftijd.

De faculteit School voor Educatieve Studies van de Universiteit Hasselt zoekt een (m/v/x)

doctoraatsbursaal Educatieve Studies – Transformatief leren in gezondheidseducatie via STE(A)M(E)-projecten


Achtergrond


Universiteit Hasselt (UHasselt) wil als civic universiteit inzetten op onderwijsonderzoek en een voortrekkersrol hebben in onderwijsinnovatie. Deze vacature kadert binnen de verdere uitbouw van de onderzoeksgroep ‘Onderzoek van Onderwijs’ (O³) die gekoppeld is aan de interfacultaire School voor Educatieve Studies.

De School voor Educatieve studies organiseert onderwijs, onderzoek en dienstverlening binnen de core-discipline van onderwijs. Dit gebeurt in nauwe interdisciplinaire samenwerking met de opleidingen en onderzoeksgroepen van UHasselt voor wat betreft de inhoudelijke expertise in de disciplines. Ze realiseert dit binnen de academische context van UHasselt en overeenkomstig haar missie, visie en waarden.Functie-inhoud


Onderzoeksopdracht

Transformatief leren is meer dan het verwerven van kennis, het beoogt een diepgaande verandering teweeg te brengen in het denkpatroon van jongeren om hen zo te vormen tot kritische, actieve en sociaal geëngageerde wereldburgers. Dit doctoraatsonderzoek zal focussen op het creëren van meer bewustwording rond welzijn en gezondheid bij leerlingen uit het secundair onderwijs om zo het persoonlijk en ruimtelijk welzijn van deze leerlingen te verhogen. Concreet zullen deze transformatieve leerprocessen vorm gegeven worden via projectmatig STE(A)M(E)-onderwijs. Via verschillende pilootprojecten in Vlaamse secundaire scholen zal onderzocht worden welke leerkracht- en leerlingenkenmerken essentieel zijn in functie van het transformatief leren en wat de ervaringen zijn zowel van leerkrachten als leerlingen bij dit interdisciplinair onderwijs.


Profiel
  • Je bent in het bezit van een Educatieve Master of een pedagogisch bekwaamheidsbewijs in combinatie met een Masterdiploma of een Master Onderwijskunde (of gelijkwaardig diploma). Recent afgestudeerde studenten van de Educatieve Master worden aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.
  • Je hebt goede academische resultaten behaald.
  • Een sterke affiniteit met (secundair) onderwijs en vakdidactisch onderzoek zijn een pluspunt.
  • Een sterke interesse in onderwijsinnovatie, STE(A)M(E) en gezondheidseducatie is noodzakelijk.
  • Je hebt inzicht in het opzetten, uitvoeren en analyseren van kwantitatief en kwalitatief onderzoek.
  • Je hebt een sterk probleemoplossend vermogen, bent flexibel, beschikt over de nodige organisatiecapaciteit en bent stressbestendig.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt een goede kennis van het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als doctoraatsbursaal.
Aanstelling voor 2 jaar. Na positieve evaluatie eenmaal verlengbaar met 2 jaar.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 21 september 2021.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
De selectieprocedure wordt eventueel aangevuld met een presentatie of opdracht.

Meer info
Prof. dr. Wim TOPS, wim.tops@uhasselt.be
dr. arch. Ruth STEVENS, +32-11-292154, ruth.stevens@uhasselt.be

Meer weten over werken aan de UHasselt? Kijk op www.uhasselt.be/jobs voor onder meer onze personeelsvoordelen.
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...