Loading ...

Job content

Stad

in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Mechelen, Oostende, Oudenaarde, Tongeren, Turnhout, Halle, Vilvoorde, Asse en Dendermonde

Vereist diploma (aanbod)

 • Bachelor

Job description

Jobinhoud

Met je bachelordiploma op zak wil jij als ambitieuze starter iets bijdragen aan de maatschappij, elke dag opnieuw het gevoel hebben dat wat je doet een verschil maakt. Als het even kan, met leuke collega’s die net zo gedreven zijn als jij.

De FOD Financiën biedt young potentials nu de kans om hun kennis, vaardigheden en talenten in te zetten. Als dossierbeheerder geef je je carrière een kickstart: dankzij opleidingen en on-the-job begeleiding kan je je skills en expertise verder uitbouwen.


Wat ga je doen?
 • Je organiseert je eigen werk en bepaalt - in overleg met je collega’s en leidinggevende - hoe je je taken aanpakt, welke dossiers belangrijk zijn, en welke opdrachten prioritair zijn. Je kent je doelstellingen en je zorgt ervoor dat je je werk stipt en nauwkeurig uitvoert.
 • Je staat in contact met burgers, bedrijven en collega’s. Soms loopt de communicatie met gesprekspartners moeizaam: dit schrikt je niet af dankzij je grondige dossierkennis, je inlevingsvermogen en je overtuigingskracht;
 • Je zorgt ervoor dat je over de juiste informatie beschikt: na een grondige analyse van het dossier kan je – zelfstandig of in team – efficiënt acties ondernemen

Wat vragen wij van jou?
 • Je bent een sterke communicator en stemt je boodschap af op het doelpubliek. Je beschikt over een open houding en bent in staat om actief te luisteren naar de verschillende gesprekspartners
 • Je hebt zin voor initiatief en verantwoordelijkheid
 • Voorkennis van fiscaliteit of financiën is nog niet noodzakelijk: wij zorgen ervoor dat je de nodige technische opleidingen krijgt. Welke studieachtergrond je ook hebt: jouw competenties kunnen een meerwaarde voor de functie zijn.


WerkgeverFOD Financiën

Voor deze functie zijn er 27 openstaande plaatsen: in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Als deze standplaatsen voor jou niet haalbaar zijn, willen we je graag aanmoedigen om alsnog te solliciteren. Als het interview gunstig verloopt word je immers opgenomen in een werfreserve die we steeds éérst zullen consulteren als er nieuwe functies gepubliceerd worden.

De FOD Financiën beheert de middelen om aan de collectieve noden van onze samenleving te voldoen. Dat wil zeggen: dankzij ons werk kunnen mensen erop vertrouwen dat belastingen, rechten en taksen op een correcte en rechtvaardige manier worden geïnd. Bovendien zorgen we ervoor dat middelen efficiënt worden verdeeld om dat te realiseren waarvan iedereen in onze samenleving gebruik maakt: infrastructuur, sociale voorzieningen e.d. Werken bij de FOD Financiën levert dus een maatschappelijke meerwaarde op.

In de grote en diverse organisatie die de FOD Financiën is, zijn het onze medewerkers, gemotiveerde en competente mensen, die het verschil maken. Hun talenten zetten ze dagelijks in om bij te dragen tot de doelstellingen. Gedreven gaan ze ervoor ominteger, dienstbaar en correct hun opdrachten te vervullen.

(link is external)
Profiel
 • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier. Je geeft steeds een persoonlijke dienstverlening en je onderhoudt constructieve contacten.
 • Je bent resultaatgericht en je durft verantwoordelijkheid op te nemen voor de correctheid van ondernomen acties


Vereist diploma

Niveau
 • Bachelor (hoger onderwijs van het korte type)

AanbodWij bieden jou een eerste werkervaring bij de FOD Financiën en een eventueel toekomstig parcours binnen onze organisatie. Je wordt intern opgeleid en krijgt de kans om je regelmatig bij te scholen in fiscale materies. We voorzien verder ook een aantal keer per jaar statutaire wervingen zodat je ook na je startbaanovereenkomst kan doorgroeien binnen de FOD Financiën.
Je wordt aangeworven via een startbaanovereenkomst (1 jaar, met mogelijke verlenging) als Financieel Deskundige (niveau B) met de bijhorende weddeschaal B1.

Loon

Minimum aanvangswedde: 1.773,45 EUR (netto maandsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen).

Voordelen
 • voordelige hospitalisatieverzekering
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
 • voordelen en interessante aanbiedingen via de Benefits@work(link sends email)
 • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
 • allerlei sociale voordelen
 • gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
 • bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen
 • mogelijkheid om eventuele overuren in recup op te nemen
 • glijdende werkuren in een 38-uren week
 • 26 jaarlijkse vakantiedagen die aangevuld worden met 12 tot 18 extra dagen, afhankelijk van jouw keuze rond de uurregeling
 • mogelijkheid tot telewerk

Ontdek alle informatie (loon, extra premies en toelagen, ...) en voordelen over werken bij de federale overheid op FedWeb, het portaal voor het federale personeel.

Contract: Contractueel
Werkregime: VoltijdsSelectieprocedureJe wordt enkel toegelaten tot de selectie als je het vereiste diploma hebt en voldoet aan de voorwaarden voor een startbaanovereenkomst (jonger dan 26 jaar).

Een eerste screening gebeurt op basis van je cv en je antwoorden op de motivatievragen in de sollicitatietool zoals je die hebt opgeladen via het online formulier. Kandidaten waarvan het profiel het meest aansluit bij de functie worden uitgenodigd voor een interview.

Interview (ongeveer 30 min):
Het interview evalueert of je competenties (zie rubriek ‘Competenties’) overeenkomen met de jobvereisten. Er worden ook vragen gesteld over je motivatie, je interesse en je voeling met het werkterrein, en ook jij krijgt uiteraard de kans om jouw vragen te stellen.

Je opgeladen cv wordt gebruikt als bijkomende informatie voor het interview.

Afhankelijk van de functie en het aantal kandidaten is het mogelijk dat je nogmaals wordt opgebeld om jouw affiniteit met de functie en een mogelijke match met onze organisatie verder uit te diepen.

Meer info?

Meer info over de selectieprocedure?
Informeer via rosetta@minfin.fed.be(link sends email)Solliciteren
Je

Je kan niet


(link is external)Gelijke kansen
Contactgegevens
Team startbaanovereenkomsten
P: 0257 257 71
E: rosetta@minfin.fed.be(link sends email)

Type of contract

Startbaanovereenkomst

Type of contract

Startbaanovereenkomst

https://www.selor.be/fr/emplois/job/XNC21272/Dossierbeheerder-FOD-Financi-n-m-v…

Type of contract

Startbaanovereenkomst
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...