Risk Engineer m/v

Federale

View: 112

Update day: 25-09-2023

Location: Flemish Brabant

Category: Insurance

Industry:

Loading ...

Job content

Als Federale Verzekering onderscheiden we ons door onze zelfstandige structuur van het type “onderlinge verzekeringsonderneming” waardoor wij onze klanten laten delen in de winst onder de vorm van restorno’s.

Federale Verzekering is dus niet zomaar een verzekeringsonderneming. Al meer dan 100 jaar kiezen we voor de menselijke aanpak, en dat voel je, ook als werknemer. Zo beheren al onze collega’s hun dossiers van A tot Z. Op die manier krijgt iedereen de kans om een brede vakkennis op te doen. En zoals we dicht bij onze klanten staan, werken we ook nauw samen met elkaar.

Om onze interne afdeling “Preventie” te versterken, zijn we momenteel op zoek naar een

Risk Engineer (m/v)

Functie

Je maakt deel uit van het team Risk Engineers, die verantwoordelijk zijn voor het bezoeken van ondernemingen, actief in diverse industriële sectoren.
De uitwerking en de invoering van een klantgericht preventiebeleid behoort tot jouw takenpakket. De preventieactiviteiten worden vanuit een globale risicoaanpak benaderd.
Naast de preventie van arbeidsongevallen, gaat onze aandacht uit naar de preventie van ongevallen in verband met de technische verzekeringen, zoals ABR, brand, enz. en ben je hierbij ook de eerste schakel bij het opstellen van deze contracten.
De ontwikkeling van allerhande preventietools, het houden van uiteenzettingen in ondernemingen alsook bij diverse organisaties maken tevens deel uit van jouw functie.
Je werkt van thuis uit en je werkterrein omvat de provincies Limburg, Vlaams-Brabant (oostelijk deel) alsook deels de Provincie Antwerpen (oostelijk deel).

Profiel
 • Idealiter beschik je over een diploma Industrieel Ingenieur (bij voorkeur bouw) en heb je affiniteit met de bouwproblematiek.
 • Je bezit een attest preventieadviseur niveau 1 of je bent bereid om zo’n attest te behalen.
 • Je beschikt over minimum 5 jaren relevante ervaring voor wat betreft de technische aspecten in de industrie/bouw.
 • Je bent flexibel en bezoekt diverse arbeidsplaatsen (desgevallend ook op hoogte).
 • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden, waardoor je snel positieve contacten kan leggen en als geen ander je gesprekspartner kan motiveren en, zo nodig, overtuigen. Kortom, je hebt een gezonde dosis passie voor deze functie.
 • Je kan vlot en efficiënt omgaan met de verschillende IT-tools.
 • Je bent nauwkeurig en leeft de bestaande procedures na.

Aanbod
 • Je maakt deel uit van onze typische en specifieke bedrijfscultuur: medewerkers én vroegere medewerkers waarderen de positieve sfeer en aangename collegiale manier van werken.
 • Je zal werken in onze karaktervolle gebouwen in het hartje van Brussel, met de Grote Markt en het Centraal Station op wandelafstand.
 • Je ontvangt een contract van onbepaalde duur. Bovendien kan je rekenen op een interessant salarispakket met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en verzekeringen, en als appreciatie voor jouw geleverde werk, diverse bonussen op maat.
 • Je krijgt de mogelijkheid om je competenties en kennis verder te ontwikkelen dankzij onze ruime waaier aan opleidingen.
 • Federale Verzekering hecht veel belang aan een goede work-life balance voor de medewerkers.
 • Kortom, een job bij Federale Verzekering: werkgeluk verzekerd!
Loading ...
Loading ...

Deadline: 09-11-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...