Job type: Tijdelijk

Loading ...

Job content

VRT NU is op zoek naar een enthousiaste en zelfredzame Social Media Redacteur/Redactrice om de redactie tijdelijk te versterken. VRT NU is het platform waarop alle merken van VRT hun programma’s klaarzetten voor de kijkers. Je kan kijken waar en wanneer je wilt: op laptop, smartphone en tablet, of je kan streamen naar je tv. En bovendien is het helemaal gratis.
Achter de schermen staat een team klaar om dit in goede banen te leiden, want er komen heel wat taken bij kijken. En daar kunnen we nog wat ondersteuning voor gebruiken. Gedurende de maand december steek je de handen uit de mouwen om de content van VRT NU op verschillende platformen te promoten.
Wat doe je? Je bokst een organisch socialmediaplan in elkaar om de content van VRT NU met een originele invalshoek op Facebook en Instagram te brengen. Je werkt daarbij ideeën uit tot content die geschikt is voor het doelpubliek, d.w.z. in het juiste formaat, op het gepaste platform, in de juiste mix en met de juiste toon. Je schrijft niet alleen, maar bewerkt ook foto- of videomateriaal. Je volgt de verschillende posts van VRT NU via sociale media op. Je monitort reacties, geeft antwoorden en probeert de gebruikers verder te helpen bij (technische) problemen. Je ziet opportuniteiten om de aanwezigheid van VRT NU op Facebook en Instagram te vergroten.
Wie ben je?
Je bent een echt digitaal beest: je ademt digitale media en bent niet van sociale media weg te slaan.
Je hebt de kennis en knowhow om aan de slag te gaan met copy, foto en video op sociale media (Instagram en Facebook).
Je bent gepassioneerd door media, je bent uitermate leergierig en positief ingesteld.
Je hebt de basisvaardigheden van Adobe Photoshop en Adobe Première onder de knie.
Je schrijft vlot, scherp, wervend en correct Nederlands.
Je bent zelfstandig, klantgericht en in staat oplossingsgericht mee te denken.
Ervaring binnen socialemediamanagement is een pluspunt, maar geen vereiste.
Werken in een bruisende omgeving Je werkt in een dynamische en snel veranderende omgeving waarin online content centraal staat. Je komt in een creatief team terecht waar collega’s met ervaring elkaar vinden én versterken. De VRT is ook een mensgerichte organisatie, die aandacht heeft voor een goeie work-life balance. Dit is een tijdelijke opdracht voor de maand december via interim of op freelancebasis.
Is jouw interesse geprikkeld?
Wil jij een rol spelen bij de redactie van VRT NU en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer online tot en met 8 /12/2021 met je cv en motivatiebrief. Op basis van cv en motivatie nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
Kwaliteiten van mensen zijn bij de VRT doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 19-01-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...