Position: Associate

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Functie

In jouw rol als Account Leader voor strategische klanten in de industrie en/of energiesector combineer je consultancy skills met commerciële slagkracht. Je slaagt er in complexe marktvragen te analyseren, te begrijpen én op een heldere en gestructureerde wijze te vertalen naar de interne organisatie waarmee je gepaste offertes zal uitwerken. Hierbij hou je nauw contact met zowel de klanten als de interne en externe stakeholders. Je detecteert noden om met eventuele (strategische) partners allianties aan te gaan. De projecten zullen voornamelijk gelinkt zijn aan investeringen in de industrie en de energie sector. Je kan op een heldere en gestructureerde manier de bid presenteren bij het hoger management van onze klanten waarbij jouw skills als consultant goed van pas komen. Je werkt nauw samen met sectorverantwoordelijken voor industrie en energie door de juiste trends en opportuniteiten te spotten en te delen alsook de ontwikkelingen in de markt te volgen. Je schakelt continu tussen eindklanten en de interne teams. Je werkt in eerste instantie op lokaal niveau maar gezien het internationale karakter van Arcadis zal internationale samenwerking voor grensoverschrijdende tenders zeker niet uitgesloten zijn. Arcadis kenmerkt zich met korte lijnen naar het management. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de commercieel directeur.

Profiel

Als Strategisch account leader met een consultancy background -

 • Ben jij in het bezit van een hoger technisch, wetenschappelijk of commercieel diploma.
 • Heb je minimaal 15 jaar ervaring als consultant in de industrie (productie bedrijven of fabrikanten) of de energie/power sector en kan reeds terugplooien op een bestaand netwerk.
 • Krijg je energie van het ontwikkelen van nieuwe business en schrik je niet terug van netwerken en deelname aan netwerkevents.
 • Heb je ervaring met consultancy diensten gelinkt één of meerdere van volgende domeinen - bouw, infrastructuur, milieu en water, maar dit mag vanuit een consultancyperspectief zijn.
 • Kan je goed luisteren naar de noden van de klanten, deze analyseren en de juiste linken leggen met de eigen diensten om dit nadien in heldere offertes neer schrijven en te presenteren aan onze klanten.
 • Ben je in staat om zelfstandig te werken maar overleg je op regelmatige basis met experten, teamleaders en je collega’s uit het commerciële team alsook met de legal counsel.
 • Heb je een trackrecord in consultancy bij topbedrijven en hebt een uitgesproken commerciële ingesteldheid.
 • Pas je in een integere cultuur waarbij helder en open met elkaar wordt gecommuniceerd. Duurzame oplossingen voor onze klanten zoeken vormen de rode draad binnen de cultuur van Arcadis, waardoor dit aspect ook deel moet uitmaken van je DNA.
 • Ben je in staat om strategisch te denken en helder te communiceren met klanten in hogere management posities van multinationale of grote nationale bedrijven.

 • Aanbod

  Wereldwijd telt Arcadis 28.000 medewerkers, goed voor een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Met ruim 800 medewerkers en een omzet van 76 miljoen €, is Arcadis in België uitgegroeid tot referentiebureau in zijn vakgebied. Arcadis geeft een nieuwe dimensie aan ’projectwerk’. In een open en informele omgeving, werk je aan uitdagende projecten en draag je je steentje bij tot een betere samenleving. Door de grote samenhang onder alle werknemers leer je dagelijks van én mét elkaar. Arcadis biedt je een boeiende en aangename werkomgeving waarin je jezelf kan ontplooien, met ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief én verantwoordelijkheid. We beschikken over een ruime waaier aan opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten. We vinden de work-life balans van al onze medewerkers enorm belangrijk, wat zich vertaalt in glijdende werkuren en flexwerk. Thuiswerk had al een vast plekje in onze routines, nog voor we met corona geconfronteerd werden, maar is momenteel natuurlijk nog de norm. Toch zijn onze kantoren steeds opengebleven om iedereen de kans te geven om zelf te bepalen wat best werkt, en niet alleen via digitale tools samen te werken. Verder bieden we je een heel pakket aan extralegale voordelen, denk maar aan maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, extra verlofdagen en een tussenkomst in de aankoop van ergonomisch kantoormateriaal. Op een duurzame manier naar het werk? Bij Arcadis kan het! Onze kantoren zijn op wandelafstand van het openbaar vervoer. Daarnaast krijg je heel wat mobiliteitsvoordelen- volledige terugbetaling openbaar vervoer, een fietsvergoeding, Cambio, een leasefiets - al dan niet elektrisch, of een combinatie van dat alles. En is in jouw pakket een bedrijfswagen voorzien, maar verplaats je je toch liever op een andere manier, dan kan je opteren voor een mobiliteitsbudget. Wil je meer informatie voor je beslist om te solliciteren? Neem gerust contact op met Ingrid Verbruggen via mail naar ingrid.verbruggen@arcadis.com of bel of app gerust naar 0479 92 95 98.

  Locatie
  Gent
  Publish date
  Wed May 12 00-00-00 UTC 2021

Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...