Videoredacteur/videojournalist VRT NWS

VRT NWS

View: 108

Update day: 12-11-2023

Location: Brussels Brussels Capital

Category: Restaurant / Hotel / Tourism

Industry:

Loading ...

Job content

Werken bij VRT NWS, dat is werken in een team van gedreven professionals. Op alle dagen van het jaar, met meerdere deadlines per dag waar iedere seconde telt. Je bent voortdurend bezig met nieuws. Elke dag beginnen we gewoon opnieuw, nieuw nieuws, een nieuw journaal, nieuwe deadlines.
VRT NWS zoekt een videoredacteur/videojournalist om het team te versterken. Je werkt in het hart van de nieuwsredactie en maakt (video)content voor de site en app van VRT NWS.
Wie zoeken we?
Je volgt het nieuws op de voet, pikt snel belangrijke verhalen op en ziet mogelijkheden om die verhalen in video te vertalen.
Je bent creatief in je videowerk en legt de lat daar altijd hoog. Je weet hoe je een verhaal moet vertellen en opbouwen.
Je kan vlot video’s monteren met programma’s als Adobe Première. Kennis van Adobe After Effects en Photoshop is een troef.
Je kan zelfstandig filmen met kleine camera en hebt oog voor goed beeld.
Je hebt een brede kennis van actualiteit, maar trends en populaire cultuur vind je ook interessant.
Je kunt je geen dag voorstellen zonder het rondneuzen op nieuwssites of sociale media. Je bent gepassioneerd door online video in zijn geheel: reportages, tutorials, explainers of Tiktok-video’s, je bekijkt het allemaal.
Je bent bereid ook om weekend- en avondwerk te doen.
Je schrijft vlot en correct Nederlands.
Waar zal je werken? Je werkt in een dynamische redactieomgeving, waarin nieuws én nieuws duiden centraal staan. Je komt in een creatief team terecht waar collega’s met ervaring je begeleiden en versterken. Je werkt binnen het videoteam. Een klein team dat content maakt voor de site en app: breaking news, snelle quotes, korte reportages of creatieve explainers Je werkt voornamelijk van op de redactie in Brussel, maar je kan ook worden ingezet om video’s op locatie te draaien. De VRT is ook een mensgerichte organisatie, die aandacht heeft voor een goeie work-life balance. Je krijgt een contract bepaalde duur (6 maanden) dat mogelijks verlengbaar is.
Is jouw interesse geprikkeld?
Wil jij een rol spelen bij de onlineredactie van VRT NWS en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer online tem 26/02/23 via www.vrt.be /jobs samen met je cv en motivatiebrief. Op basis van cv en motivatie nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
Kwaliteiten van mensen zijn bij de VRT doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 27-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...